Solar Security Napelemes kiserőművek védelme

Speciális tudás a speciális igényekre

Vállalkozásunk a napelem parkok tulajdonosainak (üzemeltetőinek) nyújt biztonságtechnikai és üzemeltetési szolgáltatásokat, állandó és ideiglenes védelmi megoldásokkal az ország teljes területén. A napelem parkok hazai megjelenésével együtt megjelent egy speciális igény ezen parkok biztonságtechnikai és egyéb üzemeltetési problémáival kapcsolatban. Ezen igényre a biztonság technikai cégek valójában nem voltak felkészülve, szinte minden vállalkozás a korábbi elsősorban lakossági gyakorlatából átvett megoldásait próbálta átültetni inkább kevesebb, mint több sikerrel. Csak példaként lakossági gyakorlatban megbízhatónak gondolt mozgásérzékelők 50-60 méteren túl már hatástalanok, ugyanígy a legjobb kamerák sem látnak be egyedül egy egész parkot.  Ami működik egy zsúfolt nagyvárosban, vagy egy ipari övezetben az koránt sem biztos, hogy megbízhatóan működik egy elhagyott vidéki kukoricás szomszédságban.

működő kamera

forintnyi megvédett érték

napelemes kiserőmű

Miért is beszélünk speciális igényekről egy napelem park esetén?

Egy körbekerített (jó esetben) olcsó (tehát mindentől távoli) területen, ahol a legtöbb esetben senki sem tartózkodik, de még a környéken se. még az is ideális esetnek tekinthető, ha hálózati áramforrás van a telephelyen.

Mikor van a park a legnagyobb veszélynek kitéve?

Amikor építik, elkészül és hetekig hónapokig várakozik, hogy a szolgáltató az áram hálózatra rákapcsolja azaz csöndesen várakozik a beüzemelésre. A legtöbb esetben ilyenkor sem az építkezéssel megbízott cég őre már nincs a területen sem pedig a biztonsági rendszer üzemeltetéséhez szükséges áramforrás nincs bekapcsolva.

Milyen megoldásokat kínálunk?

A naperőművekre jellemző hálózati áram és/vagy  telekommunikációs lehetőségek hiányában megvalósítható védelmi rendszerek.

A helyszínre ideiglenesen telepített mobil védelmi megoldások.

A legnagyobb biztonságot garantáló technikai védelmi rendszerek. (kerítés, kamera rendszer, beléptető rendszer, riasztó)

A helyszínre szállítva azonnal üzembe helyezhető védelmi megoldások (kamera, riasztó tápegység) forgalmazása.

Referenciáink

Mi a tudásunkat és tapasztalatunkat adjuk.

Vállalkozásunk nem egy biztonságtechnikai gyártó haza importőre, így senkire nem erőltetjük azt a megoldást, amit mint forgalmazó el kell adni, hanem e helyett a biztonság technikai piac teljes termék skáláját ismerve az ügyfél elvárásainak legmegfelelőbb megoldásra teszünk javaslatot. A szükséges igények felmérése alapján a biztonság technikai rendszert megtervezzük, kivitelezzük, átadjuk és szükség esetén üzemeltetjük is. Fő termékünk a szakmai tapasztalat és a speciális igények ismerete, amit ebben az iparágban szereztünk több mint 10 park biztonság technikai rendszerének kiépítése során.

A legtöbb technikai rendszer legnagyobb ellensége a telephely gondozatlanságából adódó növényzet felnövése amire szintén karbantartási szerződésünk megkötése esetén megoldást kínálunk. Itt hangsúlyoznám. hogy parkgondozásban vagyunk jártasak, csupán felismertük, hogy a technikai hibák közel 80% ezen telephelyek esetén a növényzetre vezethető vissza. Még a külföldön oly sikeres védelmi rendszerek, is mint pl. az elektromos kerítés rendkívül megbízható lehet egy sivatagban (félsivatagban) azonban itthon komoly kihívás elé állítja a tavaszi vegetáció.

Természetesen, ami működni képes egy sivatagban az még kiválóbb lehet bármely ipari vagy beruházási területen, így ilyen igényekkel is szívesen foglalkozunk.