Mások ezeket keresték: Videokártya mining Számítógép

Felújított Windows

 

A használt számítógépeknek vagy laptopoknak van egy hatalmas előnyük az újakkal szemben.

Vásárolhatjuk rendkívül kedvező áron ún.: felújított vagy angolul 'Refurbished' operációs rendszerrel.

 

Vége annak az időszaknak, amikor az operációs rendszer a gép árával vetekedett. Gyakorlatilag nagyjából 10-15 ezer forintért vehetünk a gépünkre teljesen hivatalos Windows 7-t.

 

Nem kell vacakolni a telepítéssel és beállítással, mert mi megcsináljuk.

Nem kell aggódni többet, hogy merjük-e lefrissíteni a szomszéd által felhekkelt Windows-unkat, mert teljesen hivatalosak vagyunk.

A vírusokkal szemben is védettebbek vagyunk, ha folyamatosan frissítjük az operációs rendszerünket.

Kevesebb fagyás és kék-halál az agyon-moddolt Windowsokhoz képest.

És valljuk be, ez az egyetlen olyan program a gépen, amit tényleg folyamatosan használunk, attól a perctől kezdve, hogy megnyomtuk a bekapcsoló gombot. Ennyit igazán megérdemel a számítógépünk.

 

Mi az, hogy felújított Windows?

 

Amikor valaki (általában egy cég, akiktől a használt gépeink 90%-a származik), megvásárol egy gépet, természetesen Windowst is vásárol hozzá. Méghozzá OEM verziót, merthogy az jóval olcsóbb. (Ez az a verzió, amikor egy matricát ragasztanak a gépre a termék-kulccsal) Amikor eladják vagy lecserélik ezeket a gépeket a Windowsok használati joga elveszik, mivel hivatalosan csak az a személy használhatja, aki megvette viszont el nem adhatja. Eddig hiába csorgott a nyálunk, használt gépek láttán, hogy feltesszük a matricán lévő kóddal a Windowst, amit mellesleg technikailag simán meg lehetett tenni, azonban hiába tettük volna fel, éppen a lényege nem lett volna rendben, mert jogilag nem szabadott. Itt jön a képbe a felújítás, vagyis a Refurbished szoftver. Azért, hogy a Windows licence, vagyis a jog, hogy azt a Windowst, amiért valaki már súlyos pénzeket fizetett ne vesszen kárba, kitalálták, hogy az OEM licencet fel lehet újítani. Egy jóval kedvezőbb áron (kb a normál ár feléért, vagy kevesebbért) lehet kiegészíteni a korábbi licence-t egy újjal. Ez a felújítás.

 

Hogyan és mire lehet felújított Windowst venni?

 

Alapvetően úgy lehet felújított Windows-hoz jutni, hogy vásárol nálunk egy számítógépet vagy laptopot, ami megfelel a lenti követelményeknek és kér hozzá egy ilyen szoftvert. Minden olyan gépre és laptopra vásárolhatjuk az olcsó operációs rendszert, amelyik a következő három feltételnek eleget tesz:

  1. Legyen használt (A Microsoft szerint, az a használt gép, amit legalább fél évet használtak)
  2. Az az alaplap van benne, amelyikkel eredetileg értékesítették
  3. És a legfontosabb: található a gépen a következő Windows termékek egyikéhez tartozó ún.: COA (Certificate of Authenticity, azaz Eredetiségi tanúsítvány)

 

felújított windows  

 

A felújított szoftverek ára az EBOX Informatika Kft.-nél a következőket tartalmazza:

  1. A gépre felragasztva az új refurbished COA matrica, ami jelzi, hogy felújított operációs rendszer van a gépen
  2. Nyomtatott licence szerződés, ami igazolja az eredetiséget
  3. Eredeti telepítőlemez es termékkulcs, ha bármikor újra kellene telepíteni a Windowst
  4. A megvásárolt operációs rendszer egyszeri telepítése és konfigurálása. Az előző adatok mentése és visszaállítása, amennyiben szükséges
  5. A meghajtó programok beállítása és néhány ingyenes eszköz telepítése (pl.: vírusirtó szoftver, codec csomagok. stb.)
  6. Számla a számítógépről és a szoftverről