Mások ezeket keresték: videokártya mining számítógép

Felújított Windows

A használt számítógépeknek vagy laptopoknak van egy hatalmas előnyük az újakkal szemben. Vásárolhatjuk rendkívül kedvező áron ún.: felújított vagy angolul 'Refurbished' operációs rendszerrel. Vége annak az időszaknak, amikor az operációs rendszer a gép árával vetekedett. Gyakorlatilag nagyjából 10-15 ezer forintért vehetünk a gépünkre teljesen hivatalos Windows 7-t. Nem kell vacakolni a telepítéssel és beállítással mert mi megcsináljuk. Nem kell aggódni többet, hogy merjük -e lefrissíteni a szomszéd által felhekkelt Windows-unkat, mert teljesen hivatalosak vagyunk. A vírusokkal szemben is védettebbek vagyunk ha folyamatosan frissítjük az operációs rendszerünket. Kevesebb fagyás és kék-halál az agyon-moddolt Windowsokhoz képest. És hát valljuk be, ez az egyetlen olyan program a gépen, amit tényleg folyamatosan használunk, attól a perctől kezdve, hogy megnyomtuk a bekapcsológombot. Ennyit igazán megérdemel a számítógépünk.

Mi az hogy felújított Windows?

Amikor valaki (általában egy cég, akiktől a használt gépeink 90%-a származik), megvásárol egy gépet, természetesen Windowst is vásárol hozzá. Méghozzá OEM verziót, merthogy az jóval olcsóbb. (Ez az a verzió, amikor egy matricát ragasztanak a gépre a termék-kulccsal) Amikor eladják vagy lecserélik ezeket a gépeket a Windowsok használati joga elveszik, mivel hivatalosan csak az a személy használhatja, aki megvette viszont el nem adhatja. Eddig hiába csorgott a nyálunk, használt gépek láttán, hogy feltesszük a matricán lévő kóddal a Windowst, amit mellesleg technikailag simán meg lehetett tenni, azonban hiába tettük volna fel, éppen a lényege nem lett volna rendben, mert jogilag nem szabadott. Itt jön a képbe a felújítás vagyis a Refurbished szoftver. Azért, hogy a Windows licence vagyis a jog, hogy azt a Windowst amiért valaki már súlyos pénzeket fizetett ne vesszen kárba, kitalálták , hogy az OEM licencet fel lehet újítani. Egy jóval kedvezőbb áron (kb a normál ár feléért, vagy kevesebbért) lehet kiegészíteni a korábbi licence-t egy újjal. Ez a felújítás.

Hogyan és mire lehet felújított Windowst venni?

Alapvetően úgy lehet felújított Windows-hoz jutni, hogy vásárol nálunk egy számítógépet vagy laptopot, ami megfelel a lenti követelményeknek és kér hozzá egy ilyen szoftvert. Minden olyan gépre és laptopra vásárolhatjuk az olcsó operációs rendszert, amelyik a következő három feltételnek eleget tesz:

  1. legyen használt (A Microsoft szerint, az a használt gép, amit legalább fél évet használtak)
  2. az az alaplap van benne, amelyikkel eredetileg értékesítették
  3. és a legfontosabb: található a gépen a következő Windows termékek egyikéhez tartozó ún.: COA (Certificate of Authenticity, azaz Eretetiségi tanúsítvány)
felújított windows  

A felújított szoftverek ára az EBOXnál a következőket tartalmazza:

  1. a gépre felragasztva az új refurbished COA matrica, ami jelzi, hogy felújított operációs rendszer van a gépen
  2. nyomtatott licence szerződés, ami igazolja az eredetiséget
  3. eredeti telepítőlemez es termékkulcs, ha bármikor újra kellene telepíteni a Windowst
  4. a megvásárolt operációs rendszer egyszeri telepítése és konfigurálása. Az előző adatok mentése és visszaállítása, amennyiben szükséges
  5. a meghajtóprogramok beállítása és néhány ingyenes eszköz telepítése (pl.: vírusírtó szoftver, codec csomagok...stb)
  6. számla a számítógépről és a szoftverről